KreatívRajzTanoda
© KreatívRajzTanoda www.kreativrajz.com

Hírek, további tanfolyami információk

A fantáziának semmi nem szab határt…
06-70 235-3616
Hogyan telik a tanfolyam? Minden nap 9-kor kezdünk, és délután 16 órakor fejezzük be az alkotást. A gyerekeket 7:30-tól tudjátok hozni és 17 óráig tudtok értük jönni. Ha később tudtok jönni a gyerekekért az sem gond, de egyéni megbeszélést képez. Tanfolyam közben lesz 1 órás ebédszünet, melybe beletartozik egy kis játszóterezés, hogy friss levegőt szívhassanak, mozoghassanak egyet. A tanfolyam ára nem tartalmazza az étkezés díját! A közelben van rendelési lehetőség, hozhattok magatokkal ebédet, van hűtő és mikrohullámú sütő.
A tanfolyam idejére biztosítok kristályvizet, rágcsálni valót (gyümölcsöt stb.)
Gyakran ismételt kérdések: Sokan kérdezik tőlem, hogy 3 nap alatt meg lehet-e tanulni rajzolni? A válaszom: IGEN! Mindenki a saját szintjéhez képest fog fejlődni. Nem szabad senkinek a másikhoz hasonlítania magát. Ezért is tartom fontosnak az első napi tudásfelmérő rajzot, hogy a 3 nap végére lássuk, hogy ki, hova fejlődött. Biztos volt valami tehetségem, hogy így rajzolok! NEM! Tényleg a pálcika embertől indultam, és jutottam el idáig. Persze ehhez sokat kellett gyakorolnom, rajzolni, és jártam ismételni is. Minden egyes rajzból tudunk tanulni, minden rajzzal fejlődünk.
Úgysem fog sikerülni! Nagyon sokszor mondják nekem, hogy ők nem tudnak rajzolni, nekik a portrérajzolás úgysem fog sikerülni, ügyetlenek, kétbalkezesek… Annak idején én is így gondolkodtam magamról, nem tudok rajzolni, nem vagyok tehetséges, nem vagyok ügyes... Régóta szerettem volna megtanulni portrét rajzolni. Egyszer csak szembe jött velem egy jobb agyféltekés rajztanfolyam. Nagy izgalommal vártam, azt hittem, hogy majd tölcsérrel fogják a fejembe tölteni a tudást, nem kell érte tennem semmit. Hát nem így történt. Akkora stresszt okozott nekem a tanfolyamon a tudásszint felmérés, hogy legszívesebben elfutottam volna. Hogy miért? Mert nem tudtam hogyan kezdjek hozzá. Haragudtam magamra nagyon, hogy csak én vagyok ennyire béna, bántottam magam. Végül rajzoltam 2 perc alatt egy pálcika embert, míg a többiek vagy 1 órán keresztül rajzoltak, mértek, árnyékoltak, stb. Én meg csak szégyenkezve ültem tovább, míg ők befejezték rajzukat. Pedig a hiba nem az én készülékemben volt, hanem az Iskolában, ahol az alapvető rajzolási technikákat sem tanították meg. Ezzel sajnos sokszor találkozok a tanítványaimnál is, nagyon kevés kivétel az, akik mesélik, hogy tényleg tanítanak nekik valamit a rajzórán, kreatív feladatokat ad a tanár, és mondjuk nem videót néznek az órán…. A rajzolás készségtárgy, amit osztályoznak, pedig nem kellene. Hogyan is lehetne osztályozni valamit, amit mindenki másként lát, valósít meg, és nem utolsó sorban más szinten vagyunk mindannyian. Nekem akkora önbizalmat adott a rajzolás, teljesen másként állok magamhoz, a képességeimhez, és még ha nehéznek tűnik is egy rajz, vagy festmény, úgy állok hozzá, hogy megpróbálom, mit veszíthetek? Maximum kidobom és kész. Mivel elengedem az elvárást magammal szemben, így stresszmentesen, elvárások nélkül általában meg is tudom valósítani azt, amit meg szerettem volna. Mi kellett hozzá, hogy ide fejlődjek a rajzolásban? - szorgalom - kitartás - hit - önbizalom - sok gyakorlás… Mit nyertem vele még? Az örömteli, elvárások nélküli érzést az alkotáshoz, az önbizalommal telibb, magabiztosabb személyiségemet, amit az élet más területén is tudok kamatoztatni. Úgysem fog sikerülni! Vagy mégis? Gyere el, ha elég bátor vagy, hogy kipróbáld! Többre vagy képes, mint azt hiszed magadról! Szeretettel, Gabinc Kiss-Baranyi Gabriella www.kreativrajz.com
Fejlődésem
06-70 235-3616
06-70 235-3616
© KreatívRajzTanoda

Hírek, további

tanfolyami

információk

Enim cillum cupidatat, in

dolor non nulla

Consequat et ea tempor ullamco eu esse ut, dolore in deserunt aliqua sed exercitation esse ut. Est ad culpa sed et ut, nostrud consectetur, in irure consequat officia velit aliqua in. Aliqua dolor ea tempor nisi aute lorem dolore mollit anim occaecat, lorem non ad nisi elit ullamco velit. Consectetur exercitation et ut magna pariatur culpa aliqua minim commodo exercitation nisi amet ut officia dolore qui, tempor cupidatat. Veniam nisi aute ex sunt est deserunt. Velit, qui esse ut. Elit laboris proident cupidatat est cillum et anim mollit consectetur ut, aliqua ipsum velit. Fugiat culpa, ullamco mollit, eu non ex ut! Veniam commodo incididunt velit commodo ut ut, aute ex dolore aliquip dolor tempor dolore. Ut enim sit. Eiusmod voluptate nostrud tempor qui cillum id excepteur ut excepteur officia duis velit anim eu incididunt commodo. Mollit cupidatat officia commodo cillum esse.